måndag 15 februari 2010

Tacolasagne

Tacolasagne är lasagne men med tortillas istället för lasagneplattor. Det är ett litet påhitt av mor min, och en stor favorit här i huset.


Ugn: 200 grader Celcius
20 minuter, eller tills man inte kan hålla sig längre :)

Ca 800 gram köttfärs - tacomix + vatten + champinjoner

4 ljusa tortillas
Creme fraiche


Först steker man köttfärsen, med kryddor, vatten och kanske lite champinjoner. Smaksak :) Sedan tar man fram en glasform eller annan ugnstålig form. Lägg i ett jämnt lager köttfärs.
Ta fram tortillas. Bred på ett lager creme fraiche på ena sidan av tortillan och lägg sedan i den i formen. Beroende på hur stor form du har, så lägger du i tortillas så att köttfärsen är täckt. 




Bred sedan på creme fraiche på tortillasen i formen, så att de är täckta. Lägg på ett lager med köttfärs. Mer creme fraiche och sedan riven ost över.
Ställ in i mitten av ugnen. När osten smält och allt runnit ner lite i formen är det klart att ätas.





Gott till: Grönsallad med lite melon och avokado


Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar