Idag fixade jag till spaghetti och köttbullar. Världens svåraste ;) Men man orkar inte alltid fixa supermiddagen. Särskilt inte om det börjar bli sent, och man inte har så mycket att jobba med hemma.
Jag har i alla fall lite spaghetti-tips till den som är osäker på hur man kokar spaghetti, makaroner och annan pasta.
# Vatten. Ha en stor kastrull med mycket vatten. Spaghettin behöver utrymme att växa!
# Färg. Man ser tydligt på färgen när pastan är klar. Det ska vara en mjuk gul färg. Om pastan har lite "okokad" gul färg betyder det att den inte är klar.
# Konsistens. Smaka! Människor är ju olika och vissa kanske vill ha pastan kokad på ett visst sätt. Jag tycker att spaghettin ska vara mjuk rakt igenom, men inte geggig.
# Klibb. För att slippa att pasta klibbar ihop sig, lägg i en klick smör efter att du hällt av vattnet. Både vackart och gott! ;)
Over!
torsdag 4 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar